Ljusadal Handaflit & Ögonfröjd

ljusadal handaflit ogonfrojd

Ljusadal Handaflit & Ögonfröjd i Kalvsvik.

2012 byggde vi ett nytt hus och flyttade till Ljusadal i Kalvsvik . På åkern ser vi ofta rådjur, älgar och tranor. Här finns fåglar av alla slag . Havsörn, glador och lom flyger över  trädgården. På Åsnen simmar svanar och andra sjöfåglar. I denna idyll bor vi Lilian o Lennart tillsammans med hundarna Bella och Spana och katterna Missan och Månse. Här ligger Ljusadal Handaflit & Ögonfröjd

Välkommen till vår butik .

Du som tycker om hantverk. Här finns saker vi tillverkar själva, men även från olika lokala hantverkare. Om ni inte har tillfälle att komma går det bra att handla i webb butiken.

Vi håller på att planera vår trädgård, med ny saker varje år. Förra året var vi med på 1000 trädgårdar och land öppen trädgård. Det var många besökare som var intresserade av våra odlingar och rabatter. Har anmält oss även i år. Nu håller vi på med hemsidan www.ljusadal.se.

Välkommen till Öppen Trädgård 2017

Ljusadal Handaflit & Ögonfröjd i Kalvsvik.

Den 16 juli klockan 12.00 hälsade vi besökare välkomna till Ljusadal. Trots lite duggregn kom det 140-150 trädgårdsintresserade besökare. Vi fick mycket beröm och alla tyckte vårt läge vid vackra Åsnen var underbart. Det har kommit flera kunder nu efter vi haft öppen trädgård. Tänker ha öppet alla söndagar i augusti 12,00-18,00 men även när vi är hemma. Jobbar på med hemsidan och öppnar en webb butik till hösten. Tänker sälja dels våra hantverksprodukter men även en del strumpor och underkläder i bambu.

Bambu är ett nytt och miljövänligt material som odlas helt organiskt, utan bekämpningsmedel. Den bambu som våra plagg tillverkas av kommer från Moso bambun, även kallad ”jättebambu”. Det är den snabbast växande plantan i världen. Den kan växa upp till 1,2 meter per dygn under gynnsamma förhållanden. Skörden av Moso bambun påverkar inte den utrotningshotade pandan eftersom deras föda består av en lägre bambus. Bambu är väldigt bra mot känslig hud. Bambu har även antibakteriella egenskaper så att strumporna och underkläder håller sig fräschare längre. Materialet känns svalt när det är varmt och varmt när det är kallt.

Vi har haft bra uthyrning av vårt torp. Torpet är från 1800- talet och är varsamt renoverat, så man kan uppleva hur det var att leva här förr i tiden. Det finns 2 sovrum med 2 bäddar i varje, allrum och ett litet kök med kyl, frys, bänkspis med ugn. Vatten (endast kall )  och avlopp. Utedass. Stor naturskön tomt. Båt och motor finns att hyra.

Vi hoppas det kommer många turister, och laddar inför nästa år.

ljusadal handaflit ogonfrojd
ljusadal handaflit ogonfrojd
download facebook instagram