Digitalisering-oj!

Digitalisering – oj! Ordet är skrämmande och jag måste erkänna att min personliga tröskel kändes hög innan detta projekt drog igång. Digitalisering det måste innebära en massa tid framför någon teknisk apparat, dator eller mobil, som inte vill samarbeta. Något svårt o invecklat som kommer ta en massa tid från mycket roligare saker som att lukta på blommor och spana efter småkryp.

Tänk så fel man kan ha. Det är mycket att tänka på ja, men det visar sig under projektets gång att det faktiskt är kul, rent av spännande och helt plötsligt önskar jag att jag hade mer tid att lägga på digitalisering och vill lära mig mer. Så enkelt det kan bli, när någon faktiskt tar sig tid att förklara och förklara allt, även det som kan tyckas självklart för någon som sysslar med digitala media dagarna i ända. ”Du trycker här och sen gör du så”. Steg för steg lotsas vi igenom instagram, facebook, den egna storyn och mycket mer.

Vidare är det fantastiskt med ett par nya ögon som tittar på din verksamhet utifrån och ger dig tips och gör dig uppmärksam på var du kan bli tydligare, vad som saknas och hur du når fler. I bakhuvudet finns det nu hela tiden tankar om vad och hur vi ska göra framöver. Men mitt i sommarsäsongen med besökare, säsongspersonal, semester, bad i Åsnen och full fart är det tufft att få till, då får man vara nöjd om man hinner med ett och annat inlägg på facebook och instagram.

Men nu börjar det ändå lugna ner sig igen och anteckningarna från coachningen med Chrille i våras kommer fram igen och det börjar bli dags att ta ännu ett steg på vägen mot digitalisering! Nu kör vi punkt för punkt! Spännande och superkul!

download facebook instagram