Horgeboda Gårds digitala resa

Vi började prata om en egen hemsida för många år sedan.
Våra danska grannar hade registrerat horgeboda.dk och skapat en hemsida.

Sedan kom det första egna steget att Länsstyrelsen hade en kvällskurs för landsbygdsföretag våren 2014 där vi under några kvällar började att skapa ett utkast till en kommande hemsida http://horgebo.wordpress.com

Sedan tog det till hösten 2015 innan vi registrerade horgeboda.se och horgeboda.com och hyrde in oss på ett webbhotell.
Vi tog hjälp av ett litet företag som hjälpte oss igång så vi kunde börja lägga upp text och bilder.
Dock hade vi inbrott under senhösten och mycket av vår fritid gick åt att detta, så vår webb blev pausad.

Under hösten 2016 gick vi kursen ”Digital akademin” (som vi starkt rekommenderar att andra genomför på https://learndigital.withgoogle.com/digitalakademin) som innebar att vi skapade en ”Google My Business”-sida och fick lära oss lite om Google olika programvaror.
Vi skapade ett Google Adwords-konto och provade en annons och kunde se i Google Analytics att vår hemsida fick fler besökare. Detta var mycket givande och stimulerande.

Under våren 2017 fick vi chansen att vara med i digitaliseringprojektet med Destination Åsnen, vilket har var väldigt givande, men också en jobbig utmaning, vi hade ju inte hållit på med Facebook och Instagram som privatpersoner, så allt var att börja på ruta 1.

Under sommaren 2016 och 2017 har vi tagit mycket fotografier och lagt upp några på Instagram och Facebook. Vi har sen en tid tillbaka ett kameraövervakningssystem som spelar in om något rör sig vid infarten eller vid våra hus. Och det är från dessa kameror som vi bland annat får filmer/bilder när djur är i närheten.

Efter semestern 2017 har vi inlett arbetet att utveckla vår hemsida ett modernare utseende (symboler för Instagram, Facebook, och stöd för Google Maps mm mm). Vi kommer under hösten att lägga in mer bilder på vår hemsida http://www.horgeboda.se.

När denna digitaliseringkurs snart tar slut så har vi Google My Business-, Instagram-, Facebook- och en hem-sida att förvalta och utveckla vidare på egen hand. Detta kan kännas stressande då många av dessa sidor förväntas uppdateras med nytt material ganska ofta.

Härmed var vårt första blogginlägg avklarat.

download facebook instagram