Exportmognad

Är du redo för utländska turister? Hur pass exportmogen är ditt företag och din webb? Har du koll på vilka omvärldsförändringar som påverkar besöksnäringen i södra Sverige och känner du till den globala resenärens drivkrafter för att semestra i Sverige? På den här sidan finns information kopplat just till detta - genom att svara på ett antal frågor kan du till exempel testa exportmognaden för ditt företag och din webb och ta del av information om olika internationella marknader och nyheter om besöksnäringen i Sverige.

kriterier för exportmogen destination

Att öka antalet gäster från främst Tyskland, Danmark och Holland är viktigt för destination Åsnens utveckling och tillväxten i företagen runt sjön. Destination Åsnen har som ett tydligt mål att bli södra Smålands nästa exportmogna destination. Detta är även utpekat i Destination Smålands strategi och verksamhetsplan. För att lyckas måste vi alla hjälpas åt! Visit Sweden har rekommenderade kriterier för exportmogna destinationer. Kriterierna utgår från marknadens och målgruppens krav och behov. Klicka på länken för att ta del av kriterierna.

Här kan du läsa om de rekommenderade kriterierna för exportmogna destinationer!

Klicka på bilderna nedan och följ länkarna för att testa ditt företag och din webb!


Söker du information om olika internationella marknader och nyheter om besöksnäringen i Sverige? Klicka på bilden nedan och följ länken för att komma till Visit Sweden!

Visit Sweden trendrapport 2018: Internationella resemönster, globala drivkrafter & konsumenttrender

– ”En god kunskap om omvärlden, målgruppen och om de trender som påverkar är avgörande för hur vi i Sverige långsiktigt ska lyckas med vår kommunikation och våra erbjudanden till internationella besökare.”
Klicka HÄR för att läsa rapporten. 

Besöksnäringens målgruppsguide, 2018 från Visit Sweden

– Här får du information om den globala resenärens drivkrafter för att semestra i Sverige.Klicka HÄR för att läsa guiden.

Framtidens innovativa värdskap

– En rapport som beskriver viktiga trender, fakta och omvärldsfaktorer som på kort och lång sikt påverkar besökarens behov av information, service och värdskap på destinationen.
Klicka HÄR för att läsa.

Senast uppdaterat: 1 oktober 2020

download facebook instagram